Erasmus: This project is funded by European Union

Personalized teaching: The key to success in Education - TOOLS

2016. szeptember elsején nagyszabású program vette kezdetét iskolánkban - a Kardos István Általános Iskola és Közgazdasági Szakgimnáziumban -. A Tempus Közalapítvány által támogatott Erasmus+ iskolák közötti együttműködési programban nyertes pályázatunkkal csatlakoztunk egy nemzetközi munkához „P.O.C.K.E.T. - Tools” címmel. A program eredményeként a személyre szabott oktatás megjelenik a tantárgyak oktatásában.

Hatalmas munka, de örömmel veszünk részt a 26 hónapos pályázatban, mely 2018. novemberében fejeződik be. Ezt a módszertanilag innovatív programot a 7 partnerország (Hollandia, Magyarország, Málta, Törökország, Spanyolország, Olaszország, Portugália), közösen megírt kézikönyve zárja.

Duleba Éva, a Kardos István Általános Iskola és Középiskola igazgatóhelyettese, a program egyik vezetője szerint:

„Addig még hosszú az út, sok a munka, de örömmel vállaljuk, mert az eddig is magas színvonalú oktatásunkat nemzetközi színtérre vihetjük. A program gyökeresen változtatja meg a pedagógiai módszerünket, hisz több tantárgy nemzetközi összehasonlító elemzését és azok gyakorlati megvalósítását végezzük el Nagyné Gazsó Mária igazgatóhelyettes koordinátori munkájának segítségével.”

Külön örömünk, hogy intézményünk vezetője Dr. Kiss Anna, valamint a Klebelsberg Intézményfenntartó Szigetszentmiklósi Tankerületének területi igazgatója, dr. Pálos Annamária támogatja programunkat, és fontosnak tartja az új pedagógiai módszerek bevezetését.

A nemzetközi együttműködés első találkozóját 2016. november 3-6-ig az olasz partner Viterbóban tartotta.

A program során nemzetközi képzésben és találkozókon veszünk részt a partnerországokban  iskolánk tanáraival és diákjaival. A „nemzetközi osztály” diákjai elsőként Spanyolországban fognak találkozni a közeljövőben.

erasmus

Az erasmus program keretében, a 9.e osztályos diákjaink egy hetes spanyolországi programon vettek részt, Lanzarote szigetén. Az itt eltöltött programokon szerzett élményeikről egy rövid összeállítást készítettek, amely megtekinthető

<< itt!! >>

ezután következett a

Diákmobilitás Rotterdamban 2017. decemberében :<< élmények megtekintéséhez kattints ide!!!>>

Diákmobilitás Máltán 2018 március: élménybeszámoló << itt!! >> és élmények megtekintése << itt!! >>!!!

ASDFGH

Aktuális hírek